ΑρχικήΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 33ων ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ "ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2018"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 33ων ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ "ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2018"


                                                                                   
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ: 33οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ "ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ"
 
«ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΤΙΜΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ….»
 
 
 
      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 οι 33οι ετήσιοι αγώνες δρόμου, των 1.500 μ. και 10.000 μ. που ήταν αφιερωμένοι στους 22 πατριώτες που εκτελέστηκαν στο Μπλόκο της Καλογρέζας το Μάρτη του 1944.
     Διοργανωτές των αγώνων ήταν: ο Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Ν. Ιωνίας και ο Σύλλογος στίβου ΑΝΑΤΟΛΗ που είχαν φροντίσει για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα.
   Από νωρίς το πρωί το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας πλημμύρισε από αθλητές μικρούς και μεγάλους  δίνοντας έναν έντονα δρομικό τόνο στην ημέρα.
    Με την υποστήριξη της Τροχαίας Ν. Ιωνίας, της Αστυνομίας Ν. Ιωνίας, της Δημοτικής Αστυνομίας Ν. Ιωνίας και των πολλών εθελοντών, η διαδρομή των αγώνων ήταν ασφαλής για την διέλευση των δρομέων. Επίσης υπήρχε Ιατρική υποστήριξη  από ασθενοφόρο, ιατρό και νοσηλευτή.    
   Η διαδρομή των 10.000 μ. είναι μετρημένη και πιστοποιημένη. Υπήρχε σηματοδότηση ανά χιλιόμετρο. Σε δύο σημεία της διαδρομής υπήρχε έλεγχος διέλευσης των δρομέων. Σε δύο επίσης σημεία υπήρχε σταθμός νερού.
   Την «υπόσχεση του αθλητή» απήγγειλαν: στα 1.500 μ. η αθλήτρια της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Βασιλική Βασιλείου και στα 10.000 μ. ο Αντιδήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας (και δρομέας) Θοδωρής Μανωλεδάκης.
   Στην φετινή διοργάνωση είχαμε τη συμμετοχή αθλητών του Αθλητικού Συλλόγου Στίβου Τυφλών (Α.Σ.Σ.ΤΥ), που με τον αγώνα τους τίμησαν το Μπλόκο. Τερμάτισαν κατά σειρά: ο Στέργιος Σιούτης με συνοδό του τον Αλέξανδρο Πιπέρη, σε χρόνο 52.44, η Ιταλίδα (τυφλή δρομέας) Γκουενταλίνα Ταϊέτι με συνοδό της τον Παναγιώτη Τσατσακλά, σε χρόνο 58.38 και Νίκος Τσατσακλάς με συνοδό του τη Δεκαβάλα Αναστασία, σε χρόνο 1:04.30.
   Στο τέλος των απονομών έγινε κλήρωση για το έπαθλο «του αθλητή που δεν νίκησε». Κληρώθηκε ο δρομέας Γκόκας Νικόλαος, ο οποίος τερμάτισε στα 10.000 μ. σε χρόνο 46.03.29.
   Όλοι οι δρομείς που έλαβαν μέρος και τερμάτισαν έλαβαν ένα αναμνηστικό δίπλωμα, καθώς και τα προσφερθέντα είδη της CocaColaΤρία Έψιλον που για πολλά χρόνια καλύπτει τη διοργάνωση του Μπλόκου. Ο πρώτος και η πρώτη νικήτρια κάθε αγώνα καθώς και οι πρώτοι και οι πρώτες κάθε ηλικιακής κατηγορίας έλαβαν κύπελλο. Οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας ηλικίας έλαβαν μετάλλιο και από ένα βιβλίο, που ήταν προσφορά του αθλητικογράφου κ. Ηρακλή Αθανασόπουλου. Τίτλος του βιβλίου: « Μαραθώνιος και Μαραθώνας».
  Στο Στάδιο παραβρέθηκαν: Ο Δήμαρχος κ. Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι: κυρία Αθυμαρίτου και κύριος Χατζηϊωάννου, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. (και Δημοτικοί Σύμβουλοι) κκ. Αμανατίδης και Καρυπίδης, ο Πρόεδρος της Ρουμελιώτικης Εστίας κ. Βελλιανίτης, ο Πρόεδρος της ΔΙΑ.Π.Ε. κ. Δαρμογιάννης.
  Από τους εθελοντές που παραβρέθηκαν στους 33ους αγώνες την Κυριακή και βοήθησαν στα σημεία ελέγχου της διαδρομής, εντός και εκτός Σταδίου περιλαμβάνονται : Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ν. Ιωνίας, Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, ο νοσηλευτής του Νοσοκομείου ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ κ. Γιάννης Παγκράτης, οι γυμναστές του Ο.Π.Α.Ν. με τον Πρόεδρο κ. Αμανατίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Καρυπίδη, οι Σύλλογοι: Σωματείο Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, Σύλλογος Μικρασιατών Η ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ, Ρουμελιώτικη Εστία, ΔΙΑ.Π.Ε., Φ.Ο.Ν.Ι., Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών, 1ο Σύστημα Προσκόπων, οι μεμονωμένοι εθελοντές: Ωρολογάς Παντελής, Γεωργούδης Δημήτρης, Φτούλης Δημήτρης, Ζαράνη Ρένα, Χαντζίκος Λάμπρος, Αντωνιάδης Νίκος, Χομπά Χρυσούλα, Χομπάς Νίκος, Παπαδόπουλος Πρόδρομος, Τσαγκαράκη Νάνση, Πίτσιος Γιάννης, Πίτσιου Δώρα, Χαρμανίδης Γιάννης, Πηλιχού Κική, Κουφάκος Χάρης, τα Μέλη του Δ.Σ., οι προπονητές και τα απλά μέλη της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.
Ως προς τα αποτελέσματα στην γενική κατάταξη οι πρώτες θέσεις :
στα 1.500 μ. Άνδρες : Βλάχος Γεώργιος  4.35.13 (ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ Κορυδαλού), Αθανάσιος Ρούστας 4:39.28 (ΑΓΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ) ΑΝΤΡΙΑΝΟ ΠΙΡΙΟΥ 4.54.16 (Τυχαίος Γ.Σ.) και στις Γυναίκες: Μαργαρώνη Εμμανουέλα (ΑΣΕ Δούκα) 5.16.8, Ηλιάνα Κουκούτση 5.26.06 (ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ), Βερονίκη Μπουγά 5.44.51 (ΑΟ ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ)
 
στα 10.000 μ. Άνδρες : Ακριτίδης Χρύσανθος 35.48.92, Στώικος θωμάς 38.35.48 (ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ), Πατρίκιος Γεράσιμος 38.37.08 (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ) και στις Γυναίκες: Σαμπατακάκη Χριστίνα (Σ.Α. ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ) 44.10.70, Γούπου Τάνια 44.44.20 (Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ), Κωστίδου Στεργιανή 46.35.44 (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ)
  Τα αναλυτικά αποτελέσματα κατά σειρά τερματισμού και κατά κατηγορία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ο.Π.Α.Ν. https://www.opandni.gr/ και του συλλόγου ΑΝΑΤΟΛΗ https://www.ags-anatoli.gr/
  Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν για την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων τιμώντας την μνήμη των 22 εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας.
 
 
                                                      ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ