ΑρχικήΜΟΥΣΙΚΗΜουσικές ΕκδηλώσειςΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

                                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
          Μια ανεπανάληπτη βραδιά πολιτισμού με μουσικές από τη Μικρά Ασία έως το Αιγαίο στην πλατεία Παναιτωλίου
 
Μια μοναδική βραδιά παραδοσιακής μουσικής που σκόρπισε υπέροχες μουσικές νότες σε εκατοντάδες πολίτες πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 7 Ιουλίου στην πλατεία Παναιτωλίου, στην Αλσούπολη.
 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας (ΟΠΑΝ) διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία την μουσική βραδιά «Από τη Μικρά Ασία στο Αιγαίο» με τη χορωδία του ΟΠΑΝ, τον Βαγγέλη Σαραντίδη στο βιολί και εκλεκτούς καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τα τραγούδια που έμειναν ανεξίτηλα στον χρόνο και στο πέρασμά τους από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα νησιά του Αιγαίου με ενδιάμεσο σταθμό το ρεμπέτικο της Σμυρνέικης σχολής.
 
Η βραδιά ξεκίνησε με την προβολή ενός εξαιρετικού βίντεο που κοσμεί πλέον τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου και στο οποίο αποτυπώνονται με σύγχρονο και ελκυστικό τρόπο τα αξιοθέατα και η πολιτιστική κληρονομία της Νέας Ιωνίας.
 
Στη συνέχεια, η συντονίστρια κα. Τάνια Κουμπή έδωσε τον λόγο στη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία σε ένα σύντομο χαιρετισμό ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ανταμώνουμε απόψε όλοι μαζί κουβαλώντας απ’ άκρη σ’ άκρη την ιστορία της χώρας μας. Με κοινό παρανομαστή την αγάπη για την Νέα Ιωνία μας, την Ελλάδα μας, τα ήθη και έθιμα, την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Προχωράμε μαζί, ενωμένοι, με δύναμη και προοπτική. Μία προοπτική που ξεκινά από τις ρίζες μας, αποκτά δύναμη από τους δημότες μας και γίνεται ένας μελωδικός δρόμος. Άλλωστε η Νέα Ιωνία έχει ρίζες σε όλες τις μεριές του Ελληνισμού και μια μικρή ιστορία από κάθε άκρη της Ελλάδας».
 
Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα με τη χορωδία του ΟΠΑΝ Δήμου Νέας Ιωνίας, τον Βαγγέλη Σαραντίδη στο βιολί, τους ερμηνευτές Γιάννη Νιάρχο και Μαριάνθη Λιουδάκη, τον Ηλία Μαντικό στο κανονάκι και τον Ιγνάτιο Σαραντίδη στο λαούτο να καθηλώνουν το κοινό με τις μελωδίες από τη Μικρά Ασία έως το Αιγαίο.
 
Στο τέλος η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου παρέδωσε αναμνηστικά σε όλους τους συντελεστές αυτής της εξαιρετικής μουσικής βραδιάς.
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Καιρίδης, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα. Ελένη Χατζή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Αντώνης Καρβουνιάρης, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. κα. Ελένη Γρίβα, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» κ. Χρήστος Κανλής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας κα. Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης κα. Αγγελική Δούκα, η Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κα. Μαρία Μπελεφάντη, η Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΙΠΟ κα. Ξένια Παλλιόγλου, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Σπύρος Αμανατίδης, η Προϊσταμένη Ειρηνοδικείου Νέας Ιωνίας κα. Ευθυμία Κυριακίδου, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων της πόλης.
 
Οι συντελεστές και το κοινό τήρησαν αυστηρά όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Covid-19.