ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠολιτιστικές Εκδηλώσεις«ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2021 - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ» 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 21:00

«ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2021 - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ» 15 ΙΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑ 21:00

O Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΒΡΑΔΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2021», συνεχίζει για σήμερα Πέμπτη 15/7/2021 την προβολή της ενδιαφέρουσας ταινίας «Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του » στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου & ώρα 21:00.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: 2020
ΕΙΔΟΣ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Μπεν Χάνια
Πρωταγωνιστούν: Γιάχια Μαχαϊνι, Μόνικα Μπελούτσι, Κριστιάν Βαντίμ
 
     Ένας Σύρος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν Γάλλοαμερικανό εκκεντρικό καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να βρει την πρώην αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα.

Η αληθινή τέχνη μιας δανεικής ζωής

     Η ιδέα είναι σχεδόν ακαταμάχητη και βασίζεται σε ένα υπαρκτό γεγονός: ο Ελβετός Τιμ Στάινερ έδωσε την άδεια το 2007 στον Βέλγο καλλιτέχνη Βιμ Ντελβογιέ να ζωγραφίσει την πλάτη του και να πουλήσει το έργο σε μεγάλο συλλέκτη.
    Για λόγους πολιτικής… οικονομίας ο Τιμ (έτσι αποκαλείται το έργο του Ντελβογιέ) μετατρέπεται σε απελπισμένο πρόσφυγα που δέχεται να «παραχωρήσει» το σώμα του στην τέχνη με αντάλλαγμα τη σωτηρία του.