ΑρχικήΜΟΥΣΙΚΗΩδείοΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ


Η αναλλοίωτη στο χρόνο φωνή του Λάκη Χαλκιά, γέμισε την πολυγωνική αίθουσα εκδηλώσεων των 7ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας, την Κυριακή 13 Μαρτίου στη μουσική παράσταση που διοργάνωσε ο Ο.Π.Α.Ν. σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Καλογρέζας.
Ήταν αφιερωμένη στο μεγάλο συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, όπου η επαναστατική χροιά της μουσικής του, έφερε στη μνήμη μας την ηρωϊκή θυσία των 22 εκτελεσθέντων της Καλογρέζας που πάντοτε θα αποτελεί την κορυφαία αντιστασιακή πράξη στην ιστορία της Νέας Ιωνίας μας και όχι μόνο.
Εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή όλων των χορωδιακών συνόλων του Ο.Π.Α.Ν., δηλαδή της Χορωδίας Παραδοσιακού & Λαϊκού τραγουδιού σε διδασκαλία Βαγγέλη  Σαραντίδη, της Πολυφωνικής Χορωδίας σε διδασκαλία  Μαρίας Κάτσαρη και της Νεανικής Χορωδίας του Ωδείου σε διδασκαλία Μαρίας Ανδρεαδάκη.
Τη συναυλία συνόδεψε η νεοσύστατη Λαϊκή Ορχήστρα του Ο.Π.Α.Ν. σε επιμέλεια του Δημήτρη Γαλίτη.
 

Ξεχωριστή νότα έδωσε με τις αφηγήσεις της, η ηθοποιός Εύα Φάκλαρη, ενώ προβλήθηκαν αποσπάσματα από απαγγελίες ποιημάτων των Σεφέρη, Ρίτσου, Ελύτη, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό με τον Μίκη Θεοδωράκη και σπάνιο αρχειακό υλικό από τα γεγονότα του Μπλόκου της Καλογρέζας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία χαρακτήρισε ως ιστορική τη μουσική παράσταση προς τιμήν του μικρασιάτη Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από τη γενναία αντιστασιακή πράξη των 22 παλληκαριών που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ελευθερία ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής.
Σύντομο χαιρετισμό  απηύθυνε και ο καταξιωμένος καλλιτέχνης Λάκης Χαλκιάς , εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε τους διοργανωτές και το καλλιτεχνικό προσωπικό του Ο.Π.Α.Ν και  ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι καιροί επιβάλουν να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι  , το σύνθημα μας είναι: Απαγορεύεται ο Πόλεμος για εχθρούς και για φίλους .   
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Κουλούρης, ο επικεφαλής της παράταξης "Δημιουργία Αλληλεγγύη" Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Κώστας Κατημερτζόγλου, ,ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Ιωάννης Κατσαγκόλης, η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών σωματείων και πλήθος κόσμου.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης εκανε η Τάνια Κουμπή.

Επίσης, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στον πολιτισμό, ο ερμηνευτής Λάκης Χαλκιάς, η ηθοποιός Εύα Φάκλαρη, οι δάσκαλοι των χορωδιών του ΟΠΑΝ, καθώς για την καλλιτεχνική επιμέλεια της μουσικής βραδιάς οι Δημήτρης Βάρβογλης, Αλέξανδρος Στουπάκης και Βαγγέλης Σαραντίδης ο οποίος είχε επίσης τη γενική μουσική διεύθυνση όλης της συναυλίας.