ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠολιτιστικές Εκδηλώσεις10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με εκατοντάδες παιδιά και άφθονο γέλιο ολοκληρώθηκε το 10ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας
 
Με μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων φίλων του Καραγκιόζη, έπεσε η αυλαία για το 10ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας
 που πραγματοποιήθηκε, από 14 έως 20 Ιουνίου, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Οργανισμού, Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (ΟΠΑΝ) σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών.
 
Ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς θεσμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας γνώρισε για μια ακόμη χρονιά την ευρεία αποδοχή από μικρούς και μεγάλους που έγιναν «ένα» μπροστά στις διαχρονικές μορφές του Θεάτρου Σκιών και στις περίτεχνες φιγούρες των καραγκιοζοπαικτών, σε μια άρτια οργανωμένη και πολύ επιτυχημένη επταήμερη σειρά εκδηλώσεων με την σφραγίδα του υπεύθυνου και έμπειρου καραγκιοζοπαίκτη Τάκη Κωστιδάκη.
 
Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον 83χρονο βετεράνο καραγκιοζοπαίχτη Μίμη Μάνο, του οποίου φιγούρες και έργα του παρουσιάζονταν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου.
 
Παράλληλα με το Φεστιβάλ τα παιδιά μπορούσαν να πάρουν μέρος σε εργαστήρια κατασκευής φιγούρας θεάτρου σκιών, ενώ οι παραστάσεις συνοδεύονταν μουσικά από ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων  από τους Κλέαρχο Κορκόβελο, Έφη Ρουμελιώτη (Κύμβαλο – τραγούδι),  τον Νίκο Καλιούρη (βιολί) και τους Ηλία Ντάγγα, Άγγελο Φωτόπουλο (Κιθάρα – τραγούδι).
 
Τις αξέχαστες παραστάσεις, μας χάρισαν οι καραγκιοζοπαίκτες Σωκράτης Κοτσορές, Τάσος Γεωργίου, Αντώνης Παντιώρας, Κωνσταντίνος Κουτσουμπλής, Απόστολος Δομτζίδης, Χρήστος Καλπουζάνης και Μπάμπης Κωστιδάκης.
 
Το κοινό για τη θερμή συμμετοχή του ευχαρίστησε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Το θέατρο σκιών, ένα λαϊκό θέαμα, δεν θα μπορούσε παρά να φιλοξενηθεί στην πόλη μας, μια πόλη που η λαϊκή δημιουργία είναι σύμφυτη με την ταυτότητά της. Απόγονος της Αριστοφανικής κωμωδίας και της «Comedia de l’ arte», το είδος του θεάτρου σκιών εμπεριέχει πλήθος τεχνών, όπως η μουσική, η μιμητική και η ζωγραφική, γι’ αυτό και ο καραγκιοζοπαίχτης εκτός του ότι είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο, συνεχίζει και μια παράδοση αιώνων. Αυτήν την παράδοση σας την προσφέρουμε σαν μια ποιοτική μια επιλογή διασκέδασης για όλη την οικογένεια. Άλλωστε το θέατρο σκιών  είναι πρωτίστως ένα ζωντανό σχολείο έκφρασης και δημιουργίας».
 
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρευρέθηκαν ακόμη η  Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) Κώστας Κεχαγιόγλου, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Σωματείο Θεάτρου Σκιών, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.
Η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην επταήμερη παρουσία όλων σχεδόν των γυμναστών και υπαλλήλων του ΟΠΑΝ που πάντα δίνουν το παρών με ανιδιοτέλεια και σεβασμό.