ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΖωγραφικήΠΩΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ (5ο ΚΑΙ 15ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ) ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ.

ΠΩΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΕΙΑ (5ο ΚΑΙ 15ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ) ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ.

Πώς δύο σχολεία (5ο και 15ο Νηπιαγωγεία Νέας Ιωνίας) μεταμορφώνονται.
 
Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς με στόχο την αισθητική αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος,  πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία  στο πλαίσιο μιας εκπαιδευτικής διαδικασίας ζωντανής και ουσιώδους όπου γονείς - εκπαιδευτικοί - φορείς, φτιάχνουν μια αλυσίδα αγάπης και ελπίδας με επίκεντρο τα παιδιά, σκιαγραφώντας ένα λιγότερο ζοφερό μέλλον με πολύ ελπίδα.
 
Είναι όμορφο τα βιβλία που γνώρισες την τάξη σου που σε συντρόφευσαν, που σε έμαθαν να κοιτάς με τα μάτια της καρδιάς για να βλέπεις αληθινά, όπως ο Μικρός Πρίγκιπας ή πώς το να είσαι διαφορετικός είναι υπέροχο, όπως ο Τριγωνοψαρούλης και ο Έλμερ ο παρδαλός ελέφαντας ή πώς η ανακύκλωση είναι η αγάπη που δείχνεις για τον πλανήτη που ζεις, να ζωντανεύουν στους τοίχους των σχολείων σου, να γίνονται εικόνες θεσπέσιες, ταξίδι σε νέους ορίζοντες, από τα μαγικά χέρια της εικαστικού Μαριάνθης Κουμαριανού που με τους μικρούς βοηθούς της, μεταμόρφωσε τα σχολεία μας, αποτυπώνοντας και ιχνηλατώντας διαδρομές από μηνύματα που αγγίζουν την ψυχή. Η  μάθηση και η γνώση θέλουν κίνητρο. Τι καλύτερο από τη ζωγραφική, την καλλιτεχνική αποτύπωση των λέξεων, τη μεταμόρφωση των λέξεων σε εικόνες. Τι πιο ελπιδοφόρο από το να  ακούς λιλιπούτειους μαθητές να αναζητούν τις ιστορίες που οι  εικόνες αυτές  τους διηγούνται…που τους ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς, γεμάτους χρώματα, γεύση συναισθημάτων. Εκεί που η γνώση συναντά το χρώμα και οι γραμμές και τα σχήματα γίνονται μία μεγάλη αγκαλιά για όλους…
 
Θερμές ευχαριστίες
Στους εκπαιδευτικούς: Πανωραία Ξενάκη (Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας), Μαρίνα Τσικριτέα (Προϊσταμένη του 15ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας), Μαριάνθη Κουμαριανού (Ζωγράφος  Ο.Π.Α.Ν.)
 
Η υλοποίηση της δράσης πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού – Άθλησης και Νεολαίας Δήμου Ν. Ιωνίας και με το τμήμα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού  Δήμου Ν. Ιωνίας.