ΑρχικήΜΟΥΣΙΚΗΜουσικές ΕκδηλώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑ 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑ 2022

Ταξίδεψε και συνεπήρε το κοινό που πλημύρισε την πλατεία Παναιτωλίου Νέας Ιωνίας η συναυλία «Γλυκιά Μικρασία» στις 3/7/2022. Μια συναυλία που χάρισε στο κοινό πολλές στιγμές χαράς, συναισθηματική φόρτιση και τελικά ψυχική ανάταση. Ισορροπούσε άριστα μεταξύ μουσικής, τραγουδιού, λόγου, χορού και εικόνας. Την βραδιά διοργάνωσε ο ΟΠΑΝ δήμου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με αφορμή τα 100 χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή.
Το κοινό μέσα από τις μοναδικές ερμηνείες του αξεπέραστου Μπάμπη Τσέρτου, της γλυκόλαλης χορωδίας του ΟΠΑΝ, τις άλλοτε γλαφυρές και παραστατικές και τις άλλοτε καθηλωτικές αφηγήσεις της ηθοποιού Εύας Φάκλαρη και με την συνοδεία πάντα της λαϊκής ορχήστρας του ΟΠΑΝ καθώς και με χορευτικά στιγμιότυπα, έφερε στην μνήμη του την διαδρομή του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία στο Ελλαδικό χώρο και ιδιαίτερα στην προσφυγομάνα και τραγουδομάνα Νέα Ιωνία.
Κάθε τραγούδι, κάθε χορευτικός σκοπός κάθε αφήγηση και μια ζωντανή μνήμη.
Όλα αυτά κάτω από την καλλιτεχνική μάτια επιμέλεια και διεύθυνση του μαέστρου της χορωδίας του ΟΠΑΝ Βαγγέλη Σαραντίδη.
Οι μουσικοί επί σκηνής:
Βαγγέλης Σαραντίδης: βιολί - ταμπουρά - τζουρά, Βαγγέλης Βραρελάς: μπουζούκι -  μαντολίνο, Μαρία Παναγιωτάρα: σαντούρι – τραγούδι, Δέσποινα Παναγιωτάρα: σαντούρι, Ιγνάτιος Σαραντίδης: λαούτο, Απόστολος Φωτιάδης: ποντιακή λύρα, Μανούσος Κλαπάκης: κρουστά, Χρήστος Παναγιωταρας: μπάσο, Δήμητρα Ζερμπίνου: τραγούδι, Μαρία Καβαδία: τραγούδι
Οι χορευτές επί σκηνής:
Κώστας Πιπίνης, Γρηγόρης Πιπίνης από Όμιλο Παραδοσιακών Αναζητήσεων ΟΠΑ, Θανάσης Τσάκωνας, Γιώργος Μήτρου, Γιώργος Σουβλερός από χορευτικό όμιλο «Ειρήνη», Θωμάς Κολοβός, Νίκος Λαζάρου, Γιώργος Παπουτσής καθώς και μέλη της χορωδίας ΟΠΑΝ.
Η παραχώρηση του οπτικού υλικού είναι από το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Νέας Ιωνίας και τον πρόεδρο του Λουκά Χριστοδούλου.
Σχεδιασμός αφίσας, οπτικού υλικού: Δημήτρης Βάρβογλης
Ηχητική-τεχνική κάλυψη: Κώστας Βασιλείου
Παραγωγή - οργάνωση παραγωγής: Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης & Νεολαίας Δήμου Νέας Ιωνίας.
Την μουσική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Μανούρης. Οι αντιδήμαρχοι: Αντώνης Καρβουνιάρης, Αγγελική Σακαλόγλου, Ελένη Χατζή, Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Αναμουρλόγλου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ Λουκάς Χριστοδούλου, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα. Τα μέλη του Δ.Σ του ΟΠΑΝ: Σωτήρης Κουφάκος, Λάμπρος Κοντοτάσιος, Κωνσταντίνος Τσαγκαράκης, Σπύρος Αμανατίδης, Δημήτρης Κωστιδάκης, Δημήτρης Γεωργούδης, Επαμεινώνδας Αργυρόπουλος, Σωτήρης Κριωνάς, εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.
  
Φωτογραφίες - Δημήτρης Βάρβογλης