ΑρχικήΜΟΥΣΙΚΗΜουσικές ΕκδηλώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μία υπέροχη μουσική βραδιά χάρισε στο κοινό της Νέας Ιωνίας στις 9 Οκτωβρίου 2022 στον αίθριο χώρο του Παναιτωλίου  η χορωδία του ΟΠΑΝ  του Δήμου Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την χορωδία συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας.
Οικοδεσπότης και διοργανωτής ο πολιτιστικός φορέας της πόλης ΟΠΑΝ σε συνεργασία με τον Δήμο στο πλαίσιο του θεσμού εκδηλώσεων «Ιωνικές Μέρες 2022». Το κοινό μέσα από τις μοναδικές ερμηνείες των χορωδιακών τμημάτων αλλά και του σπουδαίου Βαγγέλη Δημούδη καλεσμένου της χορωδίας του ΟΠΑΝ και με την συνοδεία ορχήστρας έφερε στη μνήμη του την διαδρομή του ελληνισμού από την Μικρα Ασία στον ελλαδικό χώρο μέσα από παραδοσιακά τραγούδια αλλά και από τραγούδια συνθετών όπως Α. Καλδάρα  Δ. Μούτση κ.α.
Την επιμέλεια διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας του ΟΠΑΝ  καθώς  και της ορχήστρας είχε ο μαέστρος Βαγγέλης  Σαραντίδης και την διεύθυνση και την διδασκαλία της χορωδίας  Αλαγιωτών η μαέστρος Καίτη Τσεκούρα.
Οι μουσικοί και σολίστες επί σκηνής:
ΒαγγέληςΣαραντίδης: βιολί
Χρήστος Κωστόπουλος: μπουζούκι
Δέσποινα Παναγιωτάρα: σαντούρι
Ιγνατιος Σαραντίδης: λαούτο,κιθάρες
Χρήστος Παναγιωταρας: μπάσο
Βαγγέλης Δημούδης: τραγούδι-ούτι
Μαρία Καβαδία: τραγούδι
Την χορωδία του Συνδέσμου Αλαγιωτών συνόδεψε στο πιάνο η κ.Δ.Στεφανίδου.
Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν η  Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, 
η πρώην Υπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ  Κατερίνα  Μπατζελή, η επικεφαλής ισότητας Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας Φωτεινή Βρύνα, οι αντιδήμαρχοι: Αντώνης Καρβουνιάρης, Αγγελική Σακαλόγλου, ο Αριστείδης Χατζησαββίδης, η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ Ελένη Γρίβα, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Γεωργία Μπίμη, εκπρόσωποι Μικρασιατικών και πολιτιστικών  σωματείων. 
Την παρουσίαση της μουσικής βραδιάς έκανε η Τάνια Κουμπή. 
Παραγωγή - οργάνωση παραγωγής:Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού Νεολαίας ΟΠΑΝ Δήμου Νέας Ιωνίας
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βάρβογλης