ΑρχικήΜΟΥΣΙΚΗΩδείοΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ημέρα λήξης για τις «Ιωνικές Μέρες», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας η επετειακή συναυλία Μουσικών Συνόλων για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου ΟΠΑΝ. Η συναυλία ξεκίνησε με τις κιθαριστικές ορχήστρες «Ηχώ» (διεύθυνση Κώστας Τσερεγκώφ) και «Τέρπανδρος» (διεύθυνση Εύα Φάμπα). Ακολούθησε αφιέρωμα στην ελληνική οπερέτα και στο 1 έτος απώλειας του Μίκη Θεοδωράκη από την Παιδική, τη Νεανική Χορωδία, την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, σολιστικά μέρη από μαθητές και την καθηγήτρια φωνητικής Αγάπη Παπαμήτσου, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Ανδρεαδάκη. Συμμετείχαν οι καθηγητές:
βιολί Στάθης Βαλαβάνης, μπουζούκι Βαγγέλης Βαρελάς, κιθάρα Δημήτρης Γαλίτης, τσέλο Μιχάλης Κοντός, κλαρινέτο Τηλέμαχος Ντεβές, πιάνο Θάλεια Παπαδοπούλου και καχόν Αντώνης Τσάτσης. Ακολούθησε αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, με τραγούδια από το έργο «Μικρά Ασία» των Καλδάρα-Πυθαγόρα, με τραγουδιστές τη Μαρία Καββαδία και τον Άγγελο Ανδριανό, υπό την διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή Αλέξανδρου Στουπάκη.
Παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Δέσποινα Θωμαΐδου, οι Αντιδήμαρχοι Αγγελική Σακκαλόγλου Πρασίνου και Αντώνης Καρβουνιάρης Δημοτικής Αστυνομίας και Συγκοινωνίας, η Ελένη Γρίβα Πρόεδρος ΚΕΒΡΕΦΟ και Δημοτική Σύμβουλος, η Γεωργία Μπίμη Πρόεδρος ΟΠΑΝ, η Βέτα Γεωργιάδου Πρόεδρος Παραρτήματος Αντικαρκινικής Εταιρείας Νέας Ιωνίας, η Δέσποινα Καρβουντζή υπεύθυνη τομέα Λόγου, Επιστημών και Τεχνών UNESCO και η Κρίστυ Καθαρίου καταξιωμένη Σοπράνο. Την παρουσίαση επιμελήθηκε η Τάνια Κουμπή, την ηχοληψία ο Παναγιώτης Σουτζόγλου και την φωτογραφική κάλυψη ο Δημήτρης Βάρβογλης.