ΑρχικήΜΟΥΣΙΚΗΧορωδίεςΠαιδική - Νεανική ΧορωδίαΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ - ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Ο.Π.Α.Ν.

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ - ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ Ο.Π.Α.Ν.

          ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ-ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής του  ο Δήμος Ν. Ιωνίας και ο ΟΠΑΝ  προκηρύσσει ακρόαση για την ένταξη νέων μελών στην Παιδική-Νεανική  Χορωδία  την καλλιτεχνική περίοδο 2022-2023.
Στην παιδική χορωδία που θα αποτελείται από 30-40 άτομα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά 6-14 ετών, ενώ η  Νεανική Χορωδία απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15-25 ετών . Για τη συμμετοχή τους δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.
Ο ρόλος της χορωδίας θα είναι εκπαιδευτικός και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναυλίες, φεστιβάλ, τηλεοπτικές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις και σε ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες με Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές .
Με βάση πρότυπα εκπαιδευτικά συστήματα η διδασκαλία περιλαμβάνει:
- Σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα για ταχύρρυθμη και ευχάριστη διδασκαλία συνοδεία πιάνου, μουσικών σχημάτων και ορχηστρών του Ωδείου.
- Μεθόδους μελέτης (οι χορωδοί διδάσκονται φωνητική και ακολουθούν ασκήσεις στήριξης και σωστής τοποθέτησης της φωνής).
-Ρεπερτόριο (μια χορωδιακή ανθολογία μεθοδικά επιλεγμένων παιδικών τραγουδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό μεταγλωττισμένων στα Ελληνικά) από τη μονοφωνική μουσική έως την πολυφωνία κλασικών Ελλήνων, έντεχνης, παραδοσιακής/δημοτική μουσικής, musical, pop.
-Τρόπους κινησιολογίας (παρουσίαση του χορωδιακού προγράμματος με μουσικοθεατρική έκφραση και κίνηση).
- Ερμηνεία, Μουσική ενεργητική δραστηριότητα διδασκαλίας στυλ και ύφους.
- Τεχνική φωνητικής ( κεφαλική φωνή).
 -Ανάγνωση της παρτιτούρας  (σημειογραφία της χορωδιακής παρτιτούρας, ρυθμοί, μελωδικά μοτίβα, μουσικές φόρμες).
 Σε κάθε περίπτωση η διδασκαλία στην παιδική χορωδία  είναι βιωματική και γίνεται με στόχο τα παιδιά να προετοιμαστούν στο βασικό ρεπερτόριο που αφορά σε παιδικές φωνές, να εκπαιδευτούν στα βασικά στοιχεία της πολυφωνίας αλλά και να πάρουν μέρος στις  πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου.  Απώτεροι στόχοι μας είναι η θετική ενεργοποίηση των παιδιών/εφήβων, η επαφή τους με την ποιοτική μουσική διαφόρων εποχών και πολιτισμικών ιδιωμάτων, η γνωριμία με μουσικά όργανα και η διοργάνωση μουσικών παραστάσεων που στοχεύουν να δώσουν την ευκαιρία συμμετοχής στους μαθητές μας και στο κοινό της πόλης μας να γνωρίσει ανθρώπους που έχουν το όραμα της δημιουργίας Πολιτισμού.
 
Πρόβες θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή 18.30-19.30 (από Σεπτέμβριο   μέχρι Ιούνιο). Χώρος συνάντησης: Δημοτικό Ωδείο Ν. Ιωνίας (Αγ. Αναστασίας 4, Περισσός, ΗΣΑΠ Περισσού).
 Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 2102582708
Για τη συμμετοχή στην ακρόαση, τα παιδιά πρέπει αρχικά να συμπληρώσουν μια φόρμα συμμετοχής. Στην ακρόαση, κάθε παιδί θα κληθεί να πει ένα τραγούδι (αρχικά  a capella και μετά με τη συνοδεία πιάνου σε νέο τόνο)
Η χορωδία θα συσταθεί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου   Εύης Χλωρού.
Η συμμετοχή κάθε μέλους της Παιδικής –Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Ν. Ιωνίας στην παραπάνω εκπαιδευτική διαδικασία θα ανανεώνεται με επαναξιολόγηση στα μέσα και στο τέλος της εκπαιδευτικής περιόδου.