ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑθλητικές ΕκδηλώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 33οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 33οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
33οι ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ
 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι 33οι Αγώνες Δρόμου για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των σχολείων της Ν. Ιωνίας, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022. Μετά τη διετή διακοπή των αγώνων λόγω COVID (2020 και 2021), οι μαθητές και οι μαθήτριες επανήλθαν δυναμικά στους αγώνες. Το Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας και η Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων το πρωινό αυτό της Κυριακής υποδέχθηκαν τους μικρούς αθλητές, που παρά την «άφθονη δροσιά», κατέκλυσαν τον αγωνιστικό χώρο. Με υπομονή, χαρούμενες φωνές και αρκετή αγωνία άρχισαν να παίρνουν θέση πίσω από τις πινακίδες των σχολείων τους, αναμένοντας τα παραγγέλματα των αρμοδίων της διοργάνωσης.
            Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τη μεγαλειώδη σε όγκο και παλμό παρέλαση των παιδιών. Η Φιλαρμονική του Δήμου, (η οποία άρχισε τη λειτουργία της τον Οκτώβρη του 2022), έδωσε βήμα και ρυθμό. Ακολούθησε η Ελληνική σημαία, μετά το χορευτικό του ΟΠΑΝ (που έχει «ηλικία» μόλις μερικών ημερών), και ακολούθησαν όλα τα σχολεία: Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Ν. Ιωνίας.
            Στη συνέχεια έγινε η έπαρση της σημαίας και όλα τα παιδιά είπαν τον Εθνικό Ύμνο. Το χορευτικό τμήμα του ΟΠΑΝ με την χοροδιδάσκαλο κα Παναγιώτα Κολοκυθά, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με την ομάδα των παραδοσιακών χορών ενηλίκων και παιδιών, μαζί με  την ομάδα ρυθμικών συναισθημάτων και με την ομάδα του δημιουργικού χορού και της σωματικής έκφρασης Μ.Α.Χ.Ε.Σ. Με την παράστασή τους οδήγησαν όλους τους παριστάμενους από τα ιερά χώματα της Σμύρνης στο ταξίδι της λύτρωσης στην ευλογημένη μέρα της επιστροφής στη μεγάλη μητέρα την πατρίδα.
            Η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου απηύθυνε χαιρετισμό και κήρυξε την έναρξη των 33ων αγώνων δρόμου, ευχόμενη σε όλα τα παιδιά πρόοδο στη ζωή τους και επιτυχία στους αγώνες.
            Ο μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ελταχήρ Έκτορας απήγγειλε την καθιερωμένη «υπόσχεση του αθλητή» και μετά άρχισαν όλοι οι αγώνες, με πρώτα, πρώτα τα νηπιάκια που πήραν το βάπτισμα σ’ αυτούς τους επίσημους σχολικούς αγώνες. Ακολούθησαν όλα τα Δημοτικά που έτρεξαν 100, 150 και 300μ, μετά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που έτρεξαν 400μ.
Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε σειράς κάθε αγώνα ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών και τους απονεμήθηκαν μετάλλια και περίτεχνα στεφάνια ελιάς που κατασκεύασε η Ένωση Γονέων των σχολείων της Ν. Ιωνίας με την βοήθεια των εθελοντών γονέων του ένατου (9) Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Όλα τα παιδιά πήραν το αναμνηστικό δίπλωμα, ένα μπουκαλάκι νερό και ένα χυμό.
Οι αγώνες όμως είχαν και συνέχεια. Στη γραμμή της εκκίνησης στήθηκαν οι μαμάδες και μετά οι μπαμπάδες για τα δικά τους 400μ. Και οι συμμετοχές αυτές ήταν πολυάριθμες αυτή τη χρονιά. Συναγωνισμός, ζητωκραυγές, αυτή τη φορά από τα παιδιά των γονέων, που έδιναν την «ύστατη» μάχη στο στίβο του Σταδίου, ώσπου να περάσουν τη γραμμή του τερματισμού. Το κρύο, η απροπονησία, τα λίγα παραπάνω κιλά δυσκόλεψαν τους επίδοξους αθλητές. Τα κατάφεραν όμως όλοι, οι οποίοι παρά το λαχάνιασμα, «απόλαυσαν» όλα αυτά που πριν λίγο είχαν «απολαύσει» τα παιδιά τους. «Η παράσταση» έκλεισε με την εντυπωσιακή διελκυστίνδα, το αρχαιοπρεπές αγώνισμα δύναμης και τεχνικής. Εκεί όμως η πολύβοη ομάδα του 6ου Δημοτικού Σχολείου  ηττήθηκε από τη μικτή ομάδα των σχολείων.
            Μετάλλια δόθηκαν και στους τρεις πρώτους γονείς (μαμάδες και μπαμπάδες) που έτρεξαν τα 400μ. και στη νικήτρια ομάδα της διελκυστίνδας.
            Απόμενε η κλήρωση του βαρύτιμου επάθλου «για τον αθλητή που δεν νίκησε». Μοιράστηκαν οι λαχνοί και έγινε η κλήρωση, η οποία ανέδειξε ως «τον αθλητή που δεν νίκησε», το μαθητή της Β’  τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κώστα Παπαδόπουλο. Η χαρά του μικρού ήταν απερίγραπτη, γιατί δεν είχε μείνει ικανοποιημένος από την απόδοσή του στον αγώνα του των 150 μ., η οποία του είχε στερήσει το μετάλλιο του νικητή. Επαληθεύτηκε όμως η φράση της «Υπόσχεσης του αθλητή» που δόθηκε πριν την έναρξη των αγώνων, ότι «αξία είχε η συμμετοχή και όχι η νίκη».
            Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η Δήμαρχος κ. Δέσποινα Θωμαΐδου, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Γκέλη Σακαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής κ. Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. κ. Ελένη Γρίβα, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γωγώ Μπίμη, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Χριστοδούλου, η πρόεδρος της Ένωσης Καππαδοκών κ. Κούλα Μπρόλιου, ο Δντής του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου κ. Δημήτρης Κωσταγιάννης, ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.
            Και αυτή τη χρονιά είχαμε την υποστήριξη: του εθελοντή ιατρού κ. ΖΑΧΑΡΙΑ Γιάννη, της ιατρού του Νοσοκομείου Αγίας Όλγας κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Μύριαμ και του νοσηλευτή του Νοσοκομείου της Αγίας Όλγας (μόνιμου υποστηρικτή όλων των αγώνων στίβου) κ. ΠΑΓΚΡΑΤΗ Γιάννη. Και ένα ασθενοφόρο ήταν παρόν «για ώρα ανάγκης».
            Φυσικά οι αγώνες ήλθαν σε πέρας με επιτυχία χάριν της Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Νέας Ιωνίας, των γυμναστών του ΟΠΑΝ και των μελών του Δ.Σ του Συλλόγου Στίβου «ΑΝΑΤΟΛΗ», που επί δίμηνο εργάστηκαν για όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
            Πρόσκληση απευθύνθηκε από τους δύο διευθυντές των δύο νέων τμημάτων του Ο.Π.Α.Ν. της Φιλαρμονικής κύριο Γκογκόση και του Χορευτικού κυρία Κολοκυθά , προς όλους τους Δημότες να ενταχθούν στα τμήματα για την εκμάθηση των μουσικών οργάνων και των παραδοσιακών χορών.
            Συγχαίρουμε όλα τα αγόρια και κορίτσια των σχολείων και τους γονείς των παιδιών για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Ευχαριστούμε όλους όσους παραβρέθηκαν στους αγώνες και με υπομονή, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, παρακολούθησαν τα παιδιά να αγωνίζονται χειροκροτώντας και ενθαρρύνοντάς τα να φέρουν σε πέρας τον αγώνα τους. 
             Όλα τα αποτελέσματα των αγώνων καθώς και τα σχολεία που θα βραβευτούν για την καλύτερη συνολική βαθμολογία και το σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή (όπως προβλέπεται από την προκήρυξη των αγώνων), θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες του Ο.Π.Α.Ν. και της ΑΝΑΤΟΛΗΣ.