ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑθλητικές ΕκδηλώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 36ος Αγώνας Δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας 2023»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 36ος Αγώνας Δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας 2023»

Νέα Ιωνία, 12 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
36ος Αγώνας Δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας 2023»
 
Την Κυριακή το πρωί 12 Μαρτίου 2023 διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία οι αγώνες δρόμου με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2023», οι οποίοι ήταν αφιερωμένοι στα 22 παλικάρια που εκτελέστηκαν το Μάρτη του 1944 στο Μπλόκο της Καλογρέζας, καθώς και στους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία των Τεμπών. Η Οργανωτική Επιτροπή (Ο.Ε.) αποτελούμενη από: τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας (Ο.Π.Α.Ν.), τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.) και τον Α.Γ.Σ. Ν. Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ» έφερε σε πέρας και αυτή τη χρονιά τους ΤΡΕΙΣ αγώνες και δέχθηκε τα συγχαρητήρια των πολυπληθών δρομέων.
Στην μνήμη των εκτελεσθέντων του Μπλόκου της Καλογρέζας αλλά και των απωλειών της πρόσφατης τραγωδίας που έπληξε τη χώρα μας με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Η φετινή εκδήλωση περιλάμβανε και περιείχε αρκετές εκπλήξεις:
            Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομάδα κρουστών του 3ου Λυκείου Ν. Ιωνίας με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κας Ελένης Κατσάνη. Μαθητές και μαθήτριες έδωσαν με τα κρουστά τους από το πρωί  ρυθμό και  χρώμα στους τρεις αγώνες: 1.500 μ., 5.000 μ. και 10.000 μ.
Η Ο.Ε. βράβευσε, πριν την έναρξη των αγώνων, τον Πρωταθλητή Ελλάδας του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΑΪΣΚΟ. Στο βιογραφικό, που προηγήθηκε της βράβευσης, έγινε αναφορά στους κύριους λόγους της βράβευσης. Ο Παναγιώτης Καραΐσκος έχει κατακτήσει την ΠΡΩΤΗ θέση επί 4 συνεχή χρόνια (2019, 2020, 2021, 2022 του Ημιμαραθωνίου της Αθήνας και είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ 1:07.45. Ένας όμως κύριος λόγος για τον οποίο βραβεύτηκε είναι γιατί ο πρωταθλητής εκμυστηρεύτηκε δημόσια ότι ξεκίνησε το τρέξιμο, θέλοντας να ξεφύγει από τη μάστιγα των ναρκωτικών. Ήταν επί έξι χρόνια χρήστης σκληρών ναρκωτικών και τόλμησε το 2013 να λάβει μέρος στο Μαραθώνιο της Αθήνας. Αυτή ήταν η αρχή της μεγάλης καριέρας του στον πρωταθλητισμό, αλλά και στην αληθινή ζωή. Ο Παναγιώτης Καραΐσκος είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του νέου που «ξέφυγε» από τα καταστροφικά αποτελέσματα της χρήσης ναρκωτικών. Τώρα «διδάσκει» με όλη τη συμπεριφορά του και προσπαθεί με την παρουσία του να μιλήσει στα νέα παιδιά για την ψεύτικη εικόνα της χρήσης. Ο Παναγιώτης λόγω του αυστηρού προγράμματος προπονήσεων έλαβε μέρος στον αγώνα των 1.500 μ. και έτρεξε συμβολικά μαζί με τα μικρά παιδιά, τα οποία χάρηκαν από την πρόσχαρη παρουσία του μεγάλου πρωταθλητή. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας πρόσφερε η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κυρία Δέσποινα Θωμαΐδου.
Στη φετινή όμως εκδήλωση είχαμε τη συμμετοχή ενός πολύ μεγάλου πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων της δεκαετίας του ΄70 και κατόχου ΕΠΤΑ Εθνικών ρεκόρ. Ο παλαιός πρωταθλητής ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ, του Κερκυραϊκού Συλλόγου, έτρεξε στα 5.000 μ. συνοδεύοντας μία νέα αθλήτριά του, η οποία κατάφερε στην πρώτη της εμφάνιση να τερματίσει ξεκούραστη και χαρούμενη δίνοντας συγχαρητήρια στον προπονητή της Σπύρο Κοντοσώρο και στην Ο.Ε. των φετινών αγώνων.
Είχαμε ακόμη την παρουσία του παλαιού πρωταθλητή μεγάλων αποστάσεων και του κατόχου της ΔΕΥΤΕΡΗΣ καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στο Μαραθώνιο (2:13.24) του ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΜΠΕΛΗ, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αίγινα και είναι προπονητής του συλλόγου «Κούρος Αίγινας». Έφερε τα δύο παιδιά του, τον Αντώνη και το Γιώργο, τα οποία έλαβαν μέρος στα 1.500 μ. για παιδιά, κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις και ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Είχαμε επίσης για ΠΡΩΤΗ φορά τη συμμετοχή αθλητών με αμαξίδια και  μεγάλης ομάδας εθελοντών συνοδών δρομέων από τους «Δρομείς της Ελπίδας». Οι Δρομείς Ελπίδας είναι μία ομάδα εθελοντών που τρέχουν δίπλα σε παιδιά με κινητικά προβλήματα, υποστηρίζοντας έμπρακτα το δικαίωμα όλων στην ισότιμη πρόσβαση και τη συμμετοχή στη χαρά της ζωής, υπηρετώντας την ανάγκη της κοινωνίας μας για ένα κόσμο πιο δίκαιο και αλληλέγγυο. Οι τρεις δρομείς της Ομάδας της Ελπίδας ήταν ο Τσιγκάκος Γιάννης, ο Ρούσσης Σπύρος και ο Χαλάς Γιάννης. Η Ο.Ε. απένειμε έπαθλο στην ομάδα, τονίζοντας και προβάλλοντας το μεγαλειώδες έργο δρομέων και εθελοντών.
Το επίσημο πρόγραμμα ξεκίνησε με τον αγώνα των 1.500 μ. Την «υπόσχεση του αθλητή» απήγγειλε η αθλήτρια Λυδία Καρακίτσου.
Ακολούθησε ο αγώνας των 10.000 μ. Την «υπόσχεση του αθλητή» απήγγειλε ο αθλητής Γεωργούλιας Αλέξης.
Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι αθλητές με αμαξίδια και αμέσως μετά δόθηκε η τελευταία εκκίνηση των 5.000 μ.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για αγώνες δρόμου: χαμηλή θερμοκρασία και βορινός άνεμος. Επιτεύχθηκαν πολύ καλές επιδόσεις και στα τρία αγωνίσματα.
Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε στον αγώνα των 1.500 μ. των παιδιών από τον Αθλητικό Σύλλογο Κερατέας, από τη Σχολή Χατζήβεη (Ν. Φιλαδέλφειας) και φυσικά από τον Α.Γ.Σ. ΑΝΑΤΟΛΗ Ν. Ιωνίας.
Προσθέτουμε και την παρουσία και συμμετοχή των δύο τυφλών Μαραθωνοδρόμων, του Στέργιου Σιούτη με συνοδό του τον Παύλο Διακουμάκο και του Νίκου Τσατσακλά με συνοδό του τη Πολωνή δρομέα SUCHOCKA DOROTA.
Είχαμε ακόμη τη συμμετοχή του μπαμπά ο οποίος έτρεξε και τερμάτισε στα 5.000 μ. με ένα καροτσάκι με τα δίδυμα κοριτσάκια του (10 μηνών) και της μαμάς RIDEWIZER CHRISTINE η οποία τερμάτισε στα 10.000 μ., με το μωρό της (3 μηνών).
Στους αγώνες έλαβαν μέρος αρκετοί επίσημοι αθλητές από την Αττική και την Περιφέρεια και δρομείς των Συλλόγων Δρομέων, οι οποίοι κάθε χρόνο είναι παρόντες σ’ αυτόν τον ιστορικό αγώνα μνήμης και τιμής.
Τους αγώνες υποστήριξαν: η Τροχαία Ν. Ιωνίας, το Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία και περισσότεροι από 80 εθελοντές, που κάλυψαν όλα τα σημεία της διαδρομής με απόλυτη ασφάλεια. Η ιατρός του νοσοκομείου της Αγίας Όλγας κ. Καραγιάννη Μύριαμ και ο νοσηλευτής του ίδιου νοσοκομείου κ. Παγκράτης Γιάννης, προσφέρθηκαν και πάλι για τις περιπτώσεις  τραυματισμών και υγείας των αθλητών. Επί πλέον ήταν παρόν και ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής των αγώνων.
Μεγάλο αριθμό εθελοντών πρόσφεραν οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς: το Λύκειο Ελληνίδων, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας, ο Σύλλογος Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, ο Σύνδεσμος Αλαγιωτών, η Ένωση Μικρασιατών «η Καππαδοκία», ο Σύλλογος Σμυρναίων, ο Ιωνικός Σύνδεσμος, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων, η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας, ο Ο.Π.Α.Ν. (με όλο το επιτελείο των γυμναστών του), ο Σύλλογός μας «ΑΝΑΤΟΛΗ» Ν. Ιωνίας. Παρούσα η αγαπητή σε όλους εθελόντρια κυρία Ουρανία Κωτούλα.
Σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης ακουγόταν ελληνική μουσική και τραγούδια, σύμφωνα με το πνεύμα και την ιστορικότητα της ημέρας, επιλογή και επιμέλεια του Γενικού Αρχηγού της Ανατολής κ. Θεοδωρογιάννη, τα οποία σχολιάστηκαν ευμενέστατα από τους δρομείς και τους φιλάθλους.
Παραβρέθηκαν στους αγώνες: η Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Θωμαΐδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Χατζησαββίδης, η Αντιδήμαρχος κ. Σακαλόγλου, η Πρόεδρος ΚΕΒΡΕΦΟ κ. Γρίβα, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Μπίμη, ο Πρόεδρος ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ  και της Ένωσης Σπάρτης κ. Χριστοδούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών «η Καππαδοκία» κ. Μπρόλιου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών κ. Νουβέλογλου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων κ. Ανθρακίδου, πολλά μέλη παλαιοτέρων Δ.Σ. του Συλλόγου μας.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί όλους τους δρομείς, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες.
Τα λεπτομερή αποτελέσματα των αγώνων έχουν αναρτηθεί στις ιστοσελίδες: του ΟΠΑΝ και της ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Επίσης θα αναρτηθούν και φωτογραφίες των τριών αγώνων. Τα διπλώματα των αγώνων μπορούν να εκτυπώσουν όλοι όσοι τερμάτισαν στους αγώνες, κάνοντας χρήση της σχετικής εφαρμογής.

                                                     Με  τιμή
                                                Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ