ΑρχικήΜΟΥΣΙΚΗΜουσικές ΕκδηλώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νέα Ιωνία τίμησε τον αείμνηστο ηθοποιό και την καλλιτέχνη Νίκο Ξανθόπουλο
Σε μια μεγάλη γιορτή για τη Νέα Ιωνία που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της, ο Δήμος Νέας Ιωνίας και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας τίμησαν με έναν φανταστικό. αείμνηστο Ιωνιώτη ηθοποιό και καλλιτέχνη Ξανθόπουλο ο οποίος Νίκο έφυγε από κοντά μας στις αρχές του έτους.
Σε μια ιστορική μουσική βραδιά για τον πολιτισμό της πόλης μας, παρουσιάστηκε η ζωή και το έργο του Νίκου Ξανθόπουλου, μίλησαν άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του, αποσπάστηκαν από τις επιτυχίες του, ακούστηκαν μεγάλες ερμηνείες της παρουσίας των παιδιών του.
Σε έντονο κλίμα συγκίνησης, η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου τόνισε ότι ο Νίκος Ξανθόπουλος, εκείνα τα δύσκολα χρόνια, ενσάρκωνε την πονεμένη γενιά και υπήρξε η προσωποποίηση της φτώχειας, του πόνου, της αδικίας αλλά και της δύναμης, της υπομονής και της τιμιότητας. Γι' αυτό τον λατρέψαμε, τον βάλαμε στην καρδιά μας και πλέον θα κρατήσουμε ζωντανή την εικόνα του, ως έναν από τους πιο δημοφιλείς κινηματογραφικούς ήρωες όλων των εποχών καθώς και το αγαπημένο «παιδί του λαού».
Στο ιδιαίτερο αφιέρωμα παραβρέθηκαν τα παιδιά του Νίκου Ξανθόπουλου στα οποία απένειμε τιμητική πλακέτα η Δήμαρχος και η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κα. Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, ενώ συγκινητικές μαρτυρίες μοιράστηκαν άνθρωποι που έζησαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Στην κατάμεστη πλατεία Παναιτωλίου στην Αλσούπολη, εκατοντάδες κόσμου απήλαυσαν μεγάλες επιτυχίες της εποχής από τις καλλιτέχνες: Νανά Δόμβρου – τραγούδι, Στέλλα Καρύδα – τραγούδι, Δημήτρης Ρέπας - τραγούδι, μπουζούκι, Δημήτρης Καρασαβίδης - τραγούδι, ποντιακή λύρα, Βαγγέλης – κιάρα, Σαν Παπιώτης – κρουστά, Δέσποινα Παναγιωταρά - σαντούρι
και Δημήτρης Παπαδάμης – ακορντέον.
Μαζί τους τραγούδησε η χορωδία παραδοσιακού και λαικού τραγουδιού του ΟΠΑΝ. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και τη διεύθυνση της βραδιάς είχε ο Βαγγέλης Σαραντίδης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την εκδήλωση προλόγισε η κα. Η Τάνια Κουμπή, ενώ προβλήθηκε οπτικοακουστικό υλικό κατόπιν ευγενικής παραχώρησης από την κα.Βάσω Κυριακίδου και τέλος τον σχεδιασμό της αφίσας και την ευθύνη των προβολών είχε ο Δημήτρης Βάρβογλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού Αττικής κ. Βασίλης Γιαννακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα. Ελένη Χατζή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών  Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας  Αντώνης Καρβουνιάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. κα. Ελένη Γρίβα, η Πρόεδρος της Α'θμιας Σχολικής Επιτροπής κα.Αγγελική Δούκα, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και πλήθος κόσμου.