ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΖωγραφικήΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 2023

                  Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής Ενηλίκων του Ο.Π.Α.Ν.    
   Το απόγευμα της Τετάρτης (5/7) εγκαινιάστηκε η ενδιαφέρουσα Έκθεση Ζωγραφικής Ενηλίκων των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του Ο.Π.Α.Ν.
η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουλίου (ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 18:00-21:00) στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου «Παναιτώλιο», στην Αλσούπολη της Νέας Ιωνίας. 
   Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε και τίμησε με την παρουσία τους την αξιέπαινη προσπάθεια των μαθητών, σε μια ιδιαίτερη εορταστική και συγκινητική εικαστική βραδιά. Ο ζωγράφος και καθηγητής των Εργαστηρίων Δημιουργικής Απασχόλησης του Ο.Π.Α.Ν.  κ. Δημήτρης Βάρβογλης 
αφιέρωσε τη φετινή έκθεση των μαθητών του, στον πατέρα του Σωτήρη Βάρβογλη, ζωγράφο, αγιογράφο και έναν από τους σημαντικότερους μεταβυζαντινούς ψηφιδογράφους με διεθνή εμβέλεια που απεβίωσε στις 6 Ιανουαρίου 2023.
   Ο Σωτήρης Βάρβογλης ήταν ενεργός πολίτης
.
   Μέσα από τη συνδικαλιστική του δράση και 
τον θεσμικό του ρόλο  συνέβαλε ουσιαστικά (ως μέλος για πολλά χρόνια του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος - Ε.Ε.Τ.Ε. αλλά και ως μέλος για πολλά χρόνια του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας ), ώστε να αναπτυχθεί η ερασιτεχνική πολιτιστική δραστηριότητα, να  θεσμοθετηθούν και να οργανωθούν τα εικαστικά εργαστήρια στους Δήμους για να γίνουν κοιτίδες πολιτισμού.
   Η συμβολή του όπως και άλλων καλλιτεχνών που δραστηριοποιήθηκαν στο Δήμο μας ήταν εξαιρετικά σημαντική. 
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δήμαρχος  κα. Δέσποινα Θωμαΐδου,
ο επικεφαλής της «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» Χρήστος Κανλής, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής  Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Γεωργία Μπίμη – Ιωάννου, ο Δημοτικός σύμβουλος & μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝ Σπύρος Αμανατίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι,εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων, κ.α.
 Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κ. Τάνια Κουμπή.