ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑθλητικές ΕκδηλώσειςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2024

                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  «ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2024»
Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι 37οι αγώνες δρόμου «Μπλόκο Καλογρέζας 2024» προς τιμή των 22 παλικαριών που αντιστάθηκαν στις κατοχικές δυνάμεις πριν από 80 ακριβώς χρόνια.

Η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας, οι συνδιοργανωτές Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «Ανατολή» και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας, έφεραν σε πέρας τους αγώνες και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια των δρομέων για την άρτια διοργάνωση, η οποία σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών. Στους αγώνες των 1500 m, 5 και 10 km δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1000 δρομείς.

Παρόντες από νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος έδωσε την εκκίνηση των 10 km και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα. Σοφία Ναϊσίδου, η οποία έδωσε την εκκίνηση των 5 km.
Την εκκίνηση της παιδικής διαδρομής των 1500 μέτρων έδωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων Δρόμων και Δρόμων Μεγάλων Αποστάσεων (ΑΙMS), κ. Πάκο Μποράο.

Πριν την έναρξη του αγώνα σε μια συμβολική κίνηση ο Δήμαρχος της πόλης μας απένειμε τιμητική πλακέτα στην κάτοχο του Πανελληνίου Ρεκόρ Μαραθωνίου Δρόμου κα. Μαρία Πολύζου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων αθλητών, τόνισε την σημασία της συμμετοχής και εξέφρασε την βούληση του, η Νέα Ιωνία να γίνει πόλος έλξης σπουδαίων αθλητικών γεγονότων.

Παρευρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός της Παράταξης «Αλλαγή για την Ν. Ιωνία» κ. Βασίλης Χριστοδούλου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα. Σοφία Ναϊσίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αναστασία Κλάρα, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Ιωάννης Λαζαρίδης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Συντήρησης και Λειτουργίας Δημοτικού Σταδίου κ. Δημήτρης Καρβουνιάρης, ο εντεταλμένος σύμβουλος ΑμεΑ και Αστικής Κινητικότητας κ. Στέργιος Κοντοστέργιος, ο Πρόεδρος της Εποπτεύουσας Επιτροπής ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ κ. Μάκης Λυκούδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού κ. Νώντας Αργυρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Λουκάς Χριστοδούλου, το μέλος της Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας κ. Σταύρος Παπαγερασίμου, η εκπρόσωπος των Παλαιών Προσκόπων Καλογρέζας κα. Τία Σκουρτέλη, η Γραμματέας Ομοσπονδίας Φιλοζωικών Συλλόγων Ελλάδος κα. Νικολέτα Σίμου και η κα. Ευκλείδου Καίτη εκπρόσωπος του Φ.Ο.Ν.Ι.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Νέας Ιωνίας υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Δημήτρη Γκογκόση και η ομάδα κρουστών του 3ου Λυκείου Νέας Ιωνίας.  

Τους αγώνες υποστήριξε η Τροχαία Νέας Ιωνίας, το Αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας, η Δημοτική Αστυνομία και περισσότεροι από 60 εθελοντές, που κάλυψαν όλα τα σημεία της διαδρομής με απόλυτη ασφάλεια. Την εκδήλωση κάλυψε ιατρικά το Κωνσταντοπούλειο νοσοκομείο παρέχοντας τον Ιατρό κ. Αντώνη Παναγάκο καθώς και τον νοσηλευτή κ. Ιωάννη Παγκράτη.

Μεγάλο αριθμό εθελοντών πρόσφεραν τοπικοί σύλλογοι της Νέας Ιωνίας, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καλογρέζας και Πρόσκοποι Περισσού, η Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.), ο σύλλογος Ινεπολιτών – Κασταμονιτών, η Ένωση Μικρασιατών «η Καππαδοκία», το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Λύκειο Ελληνίδων, ο σύλλογος Σμυρναίων, ο Ιωνικός Σύνδεσμος, παρούσα και η αγαπητή σε όλους εθελόντρια κα. Ουρανία Κωτούλα.
Ευχαριστούμε το Avenir café & bistro στην Νέα Ιωνία για την ευγενική προσφορά με εμφιαλωμένο νερό για τους δρομείς.

Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού συγχαίρει τους δρομείς για την συμμετοχή τους και ευχαριστεί τις υπηρεσίες του Δήμου (και ιδιαίτερα τον κ. Φώτη Τσομπάνογλου, Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας) καθώς και όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σπουδαίου αθλητικού γεγονότος. Επίσης, ευχαριστεί θερμά τους Καθηγητές φυσικής Αγωγής της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, τον Α.Γ.Σ. Ανατολή και τον Φυσιολατρικό Όμιλο Ν. Ιωνίας (Φ.Ο.Ν.Ι.) που με την υποστήριξη τους συνέβαλαν ώστε όλα να εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι νικητές και οι νικήτριες των 37ων αγώνων δρόμου «ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ 2024»

1500 μέτρα
ΓΚΕΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 0
5:10,00,
ΡΟΥΓΓΑΝΑΚΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΑΓΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 04
:56,00,

Κορίτσια: 1) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑΛΕΙΑ 05:13,00,  2) ΕΣΜΕΡΛΗ ΧΡΥΣΑ 05:21,00, 3) ΣΩΤΗΡΑΛΗ ΜΕΛΙΝΑ 05:34,00
Αγόρια: 1) ΣΤΡΑΝΤΖΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 04:58,00, 2) ΒΕΝΕΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ 05:00,00, 3) ΒΑΛΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 05:03,00

10 km
ΒΕΖΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ RUNZONE 43
:46
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΓΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 36:00

Γυναίκες: 1) ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΡΓΥΡΩ 44:01, 2) ΓΑΝΤΖΟΥΝΗ ΠΟΠΗ 45:20, 3) ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ 47:28
Άνδρες: 1) ΚΑΠΟΥΣΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 37:01, 2) ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ  37:10, 3) ΚΑΣΤΡΑΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 37:25

05 km
ΠΟΥΛΙΔΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 20
:51
ΦΑΣΣΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ 17:49

Γυναίκες: 1) ΚΑΝΤΟΥΝΗ - ΛΑΔΑ ΕΛΛΗ 21:55, 2) ΠΑΠΠΑ ΜΑΡΙΑ 22:00, 3) ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΣΟΦΙΑ 23:27
Άνδρες: 1) ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ 18:01, 2) ΜΕΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 18:22, 3) ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 18:37

Πληροφορίες για τα αποτελέσματα καθώς και για τα διπλώματα των αγώνων μπορείτε να αναζητήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://ftt.gr/37oi-agones-dromoy-quot-mploko-kalogrezas.../